Cara bisnes melalui Instagram

cara bisnes melalui instagram

Instagram – bukan lagi hanya medium untuk anda yang “kaki selfie”, kaki snap gambar makanan dan post. Instagram kini jadi satu lagi trend untuk buat bisnes. Di tambah pula dengan fungsi Instagram Ads yang ada dalam fb ads, ia kini menjadi satu lagi medium pemasaran yang berkesan.

Syarat utama untuk buat bisnes di Instagram:

  1. Targeted followers. Bukan setakat followers yang biasa-biasa. Tapi highly targeted followers, followers yang betul-betul berminat dan nak beli produk anda.
  2. Produk HOT- sesuai dengan audience Instagram. Anda kena tahu golongan yang aktif berinstagram. Bila dah dapat kenal pasti golongan ini, mula search produk yang sesuai dengan mereka. Nak buat jualan akan jadi lebih senang.
  3. #hashtag yang sesuai. Untuk menjual, gunakan hashtag yang sesuai dengan niche produk anda.
  4. Gambar mesti menarik. Ini ciri utama untuk tarik perhatian followers anda. Instagramers cenderung untuk respond pada gambar-gambar unik dan menarik. Kalau post gambar macam katalog jualan memang akan sunyi-sepi.

Nak lagi? Klik pada link kat bawah ini. Saya ada share Strategi Superb bagaimana saya hasilkan RM2,036 dalam masa 2 minggu hanya dengan “main-main” di Instagram.

Klik sini : http://affiliatemuda.com/vip-access/

 

One thought on “Cara bisnes melalui Instagram

  1. antara tips tambahan, konsep 5 3 1… follow atau like 5 iG (berkaitan industri) Komen 3 gambar, dapat 1 follower… huhu.. tapi tak tetap sangat pun.. sekadar formula umum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *