Cara Buat Bisnes Ecommerce Tanpa Shopify.

Artikel ini adalah sambungan kepada post yang saya published di wall facebook saya beberapa hari lepas…

wallfb

Nampaknya ramai yang nak berminat nak tahu…


Shopievo : satu-satunya tutorial bisnes ecommerce Shopify versi Bahasa Melayu yang lengkap.
Siri videonya sentiasa di update dengan strategi terbaru malah group supportnya sangat aktif. Semakin ramai yang dah berani tunjuk screenshot income hasil dari panduan Shopievo ni. Tidak hairan lah pakej Shopievo ini sekarang berharga hampir RM4 angka untuk pakej pro. Anda boleh tengok apa yang ada dalam Shopievo di sini.


Bisnes Ecommerce Tanpa Shopify

Okay, bagi yang ada sumber modal terhad. Ada satu alternatif yang saya nak kongsikan dengan anda. Cara ni tak perlu modal besar tapi mampu jana sekurang-kurangnya 100% ke 400% keuntungan dari setiap jualan.

Konsepnya – anda jadi orang tengah (Middle Man) yang hubungkan pembeli dengan pembekal.

Idea ini didedahkan oleh Art Flair melalui videonya di Flipp.Me

Ada 4 steps yang anda perlu buat:

  1. Cari produk fizikal atau digital yang hot yang ada di website fiverr.com
  2. Copy produk tersebut dan jual di website xxxxxx
  3. Dapat order dari website xxxxxx, terus ke fiverr.com dan buat tempahan anda
  4. Supplier dari fiverr.com akan uruskan penghantaran ke customer anda.

Produk yang ada di fiverr rata-ratanya berharga $5. Bila anda dah dapat produk yang bagus di fiverr, listkan produk tersebut di website xxxxxx dengan harga yang lebih tinggi (anda boleh jual antara $20 ke $25 untuk produk yang sama).

Website xxxxxx ni memang tak ramai yang tahu. Ia adalah website yang dah ready dengan buyers yang bersedia nak membeli. Tidak ada kos yang besar seperti Shopify untuk website xxxxxx ni.

Method yang diterangkan oleh Mat Salleh Art Flair dalam Flipp.ME ni memang lain dari yang biasa, rasanya ramai yang tak perasan dengan method macam ni.


Contohnya, personalized mug ni. Boleh dapat $5 di fiverr dengan sedikit kos penghantaran. 

fiverr1

Ini pula harganya di website xxxxxx. Dijual pada harga lebih kurang $25 pun dah boleh cover kos untuk anda beli di fiverr.

fiverr2


Anda boleh tengok dengan lebih details tentang method ini di Flipp.ME

Yang pastinya, teknik ini lebih murah untuk anda bermula dengan bisnes ecommerce. Cuba cara ini terlebih dahulu untuk dapatkan modal dan pengalaman sebelum bermula dengan skala yang lebih besar di Shopify.


 

1-text


 

2 thoughts on “Cara Buat Bisnes Ecommerce Tanpa Shopify.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *